Dünyanın En Çok Satılan SUV’u Toyota RAV4

5.346 Gösterim

RAV4, Türkiye ve dünya otomotiv pazarında payını hızla artıran SUV segmentinde 2017 yılını Dünyanın en çok satılan SUV modeli unvanı ile zirvede kapatmayı başardı. Kompakt SUV segmentinin ortaya çıkmasına öncülük eden aracı, Toyota ilk 1994 yılında otomobil pazarına sunmuştu.

Otomobil Pazarı RAV4’ün Öncüsü Olduğu SUV’lar İle Büyüyor

Küresel otomotiv pazarı, 2017 yılının sonunda yüzde 2,2 oranındaki artışla toplamda 94 milyon 500 bin adetlik satış miktarına ulaştı. RAV4 öncülüğündeki SUV segmenti, aynı yıl 2016’ya göre satış oranını yüzde 11,3 artırarak satışını 30 milyona yükseltti. Spor amaçlı taşıtlar, yükselişini Avrupa pazarında da devam ettirdi. SUV’lar, Avrupa’da 2017 yılını tüm otomotiv pazarında yüzde 29’luk pay ve 4 milyon 560 bin satış miktarı ile kapattı. Türkiye’de ise SUV segmenti, 122 bin 458 adetlik satış miktarı sayesinde otomobil pazarında yüzde 16,9’luk oranın sahibi oldu.

Segmentinin yaratıcısı olarak değerlendirilen Toyota RAV4’ün 2017 yılındaki satış miktarı 800 bin 607 adet olarak belirlendi. Ulaşılan bu satış miktarı bir önceki yıla göre yüzde 10’luk artış anlamına geliyor.

RAV4 Hem Arazide Hem de Şehirde Yüksek Performans Gösteriyor

2017 yılını tüm dünyada en çok talep gören SUV olarak kapatan Toyota RAV4, yüksek performansı sayesinde zorlu arazi şartlarının üstesinden kusursuz bir şekilde gelirken, konforu ile şehir içerisindeki yollarda keyifli sürüş deneyimi yaşatıyor. Dört tekerlek çekiş sistemine sahip ilk araç olma özelliğini taşıyan “”Recreational Active Vehicle” (Eğlence Aktivite Aracı) RAV4, gelişim süreci boyunca “yeni trendlerin belirleyicisi” olma konusundaki öncülüğünü de asla elden bırakmadı. İlk kez bir Toyota modelinde kullanılan Panoramik Görüntü Monitörü, otomobilin üstlendiği bu misyonun en güncel örneğini oluşturuyor.

RAV4’ün off-road için gerekli olan özelliklerinden ödün vermeden aile kullanımına uygun bir otomobil olarak öne çıkmasının altında manevra kabiliyetindeki mükemmelliği, yüksek sürüş konumunu sayesinde elde edilen geniş görüş açısı, çok yönlülüğü ve her ortamda güvenlikten asla ödün vermemesi yatıyor.

Toyota’dan Doğa Dostu SUV Seçeneği RAV4 Hybrid

Yenilenen RAV4, artık gücünü Toyota’nın dayanıklılığı ve kalitesi ile kendini kanıtlayan hibrit teknolojisinden alıyor. İlk hibrit SUV modeli olarak pazardaki yerini alan otomobil; dışarıdan şarj gerektirmemesi, yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimi ile kendi segmentinde standartları yeniden belirliyor. Türkiye de dâhil olmak üzere 150’den fazla ülkede satışa sunulan Toyota’nın öncü SUV aracı, otomobil tutkunlarına daha sessiz ve konforlu bir sürüş keyfi yaşatmayı amaçlıyor.

RAV4 Hybrid, gücünü ikisi elektrikli diğeri ise 2,5 litre benzinli 3 motorundan alıyor. Toplamda 200 beygirlik bu motorlar sayesinde 4×4 araç, Toyota’nın Türkiye pazarına sunduğu tüm modellerin en güçlüsü olarak öne çıkıyor. 100 kilometredeki yakıt tüketim ortalaması sadece 5,1 litre olan otomobilin karbondioksit emisyon değeri 118 gr/km gibi düşük bir seviyede.

20 yılı aşkın süredir maceraperestlerin vazgeçilmez otomobili olarak kalmayı başaran RAV4, 4 kameraya sahip Panoramik Görüntü Monitörü sayesinde 360 derecelik görüş açısı sağlıyor. Sürüşün zorlaştığı ya da dönüş hızının arttığı durumlarda Entegre Dinamik Sürüş Sistemi (IDSS) devreye girerek aracın keskin manevra yapabilme kabiliyetini yükseltiyor. 4×4 sistemi (AWD) ise sürücüye zorlu durumlarla daha rahat başa çıkabilme imkânı veriyor.

RAV4; Hybrid Advance, Hybrid Premium ve Hybrid Premium Plus isimli üç farklı versiyona sahip. Performansı kadar tasarımı ile de dikkat çeken otomobil, Toyota plazalarında yüzde 160’tan yüzde 100’e inen ÖTV teşviği ile 212 bin TL’den başlayan fiyatlarla keşfetmeye odaklı bireylerin tercihine sunuluyor.