Follow Me Home Özelliği Nedir? Nasıl Çalışır?

726 Gösterim

Farlar arabaların gözleri gibidir. Hem güvenli bir sürüş sağlayacak şekilde aracın yolunu aydınlatır hem de otomobillere karakteristik bir dış görünüş kazandıracak kadar önemli bir detaydır.

Far, araç tasarımı konusunda büyük bir rol üstlenir üstlenmesine ama yine de farın asıl alametifarikası teknik görevidir. Karanlıkta görüş mesafesi oluşturan, gün ışığında dahi görünebilir olmayı başaran farların nihai amacı yolun görülmesi ve aracın fark edilmesini sağlamaktır. Ancak günümüzde farlar kullanıcısına sadece seyir halindeyken değil, sürüş bittikten sonra da yol göstermeyi bilir hale geldi. Kullanıcısı eve girene kadar rahat etmeyen temkinli bir ebeveyn ruhu taşıyan Follow Me Home teknolojisi fara bambaşka bir anlam katmayı başardı. Şimdi gelin bu teknoloji nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor ve ne gibi özellikler taşıyor gibi soruların yanıtlarına bakalım.

Follow Me Home özelliği ne işe yarar?

Esasen araba farlarının üç temel özelliği olduğunu düşünebilirsiniz. Uzun farlar ve kısa farlar, arabanın önünü farklı mesafelerde aydınlatmaya yararlar. Bir de park lambası vardır ki o da aracın durmuş olduğuna işaret eder. Ancak günümüzde otomobil üreticileri, sürekli gelişen teknolojinin de etkisiyle çok daha “akıllı” far sistemleri üretmeyi tercih ediyor. Farları daha kullanışlı bir hale getirmek, kullanım sürelerini uzatmak ya da daha düşük enerji tüketimini sağlamak gibi amaçlara yönelik şimdiye kadar oldukça başarılı tasarımlar yapıldı. Üstelik bu tasarımlara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Gelişen far teknolojisinin son yeniliklerinden biri de Follow Me Home özelliği. Bu özellik, gece aracınızı evinizin yakınlarına park ettiğinizde aracın etrafının bir süre daha aydınlık kalmasını sağlıyor. Arabanızın farlarını gecikmeli olarak kapatan bu sistem, karanlıkta eve giden yolu bulmanızda size yardımcı oluyor.

Follow Me Home sisteminin özellikleri nelerdir?

Follow Me Home modülü en basit haliyle arabanızı park haline getirdikten sonra belli bir süre size eşlik edecek bir ışık yaymakla görevli. Fakat bununla birlikte birtakım ayarlanabilir özelliklere de sahip:

  • Follow Me Home sistemi hava kararmaya başladığında önce park ışıklarını açar. Hava biraz daha karadığında farları açar.
  • Follow Me Home aydınlanırken önce farları, ardından park ışıklarını kapatır.
  • Park ve far ışıklarının karanlıkta açılma ayarları ayrı ayrı yapılabilir.
  • Follow Me Home sisteminin aydınlatmasının açık kalma süresini 3 ila 50 saniye arasında olacak şekilde dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Follow Me Home modülünün açık kalma süresi, ayarladığınız karanlık şiddetinden daha karanlık bir ortama girdiğinizde otomatik olarak uzar.
  • Karanlık ortamlarda kontak çevirdiğinizde sadece park ışıklarını devreye sokan Follow Me Home sistemi, motor çalıştıktan sonra farları otomatik olarak devreye sokar.
  • Karanlık bir ortamda aracınızın ana kilidini uzaktan kumandanızı kullanarak açtığınızda ya da kapadığınızda Follow Me Home sistemine bağlı aydınlatmalar otomatik olarak açılır.

Follow Me Home özelliği devre dışı bırakılabilir mi?

Otomobilinizi park haline getirip farlarınızı da kapattıktan sonra, bir süre daha size eşlik eden Follow Me Home özelliğini devre dışı bırakabileceğiniz bir sistem yok. Bu modülün amacı, aracınızı park ettikten sonra sizin için yolu aydınlatmak. Sonrasında zaten kendi kendini kapatan bir sisteme sahip. Ancak aydınlatmanın ne kadar süreyle devam edeceği üzerine bir değişiklik yapmak mümkün. Aracınızı park ettikten sonra aydınlığa ihtiyacınız olan süreye göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu ayarlamayı ancak en az 3 saniye en fazla 50 saniye olacak şekilde yapabilirsiniz.