Egede Gezilecek Yerler

2.259 Gösterim

Ülkemizin en güzel sahillerine ev sahipliği yapan Ege aslında her mevsim ayrı güzel. Ama turkuazın incecik kumlarla buluştuğu sahillerin tadı yaz aylarında bir başka tabii ki. Biz sizler için hazırladığımız bu yazıda hem sahillerden kopmak istemeyenlere hem de Ege’nin saklı cennetlerini keşfetmeyi planlayanlara harika rotalar önerdik. Siz de keyfinize ve modunuza uygun rotalarda özgürce dolaşabilir, hayatın tadını Ege’nin kendine has havasında çıkarabilirsiniz.

Ege’de Gezilecek En Güzel Yerler

Ege’de her moda uygun bir rota bulmak mümkün. Bu harika bölgede hem kendinizi tertemiz suların kollarına bırakabilir hem de aşırı tatlı köyleri, sahil kasabalarını keşfe çıkabilirsiniz.

Ege’de Gezilecek Tatil Yerleri

Assos – Behramkale

Ege’de saklı bir cennet arıyorsanız ilk durağınız Assos olabilir. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bu minik yer masmavi ve berrak suyu ile size muhteşem bir deneyim vadediyor. Kadırga koyunun yuvarlak yapılı taşlarla kaplı sahili ve Sivrice koyundaki iskeleli tesisleri ile kum sevmeyenleri kendine çeken bu minik bölgeyi beğenmemek mümkün değil. Ayrıca Behramkale köyündeki taş evlerin arasında gezebilir, buz gibi kızılcık suyu ile serinleyebilirsiniz. Üstelik MÖ 500 yılında inşa edilen Athena Tapınağı da bu bölgede.

Dikili

Sakin ve doğa ile iç içe bir tatil arıyorsanız Dikili tam size göre. Doğal plajları, krater gölleri ve turkuaz denizi ile farklı maceralar da sunan Dikili’nin denizinde tüm dertlerinizden kurtulabilirsiniz. Üstelik Dikili taraflarına gitmişken Bergama’ya da uğrayabilir ve buradaki antik tiyatroda gün batımına hayran kalabilirsiniz.

Çeşme – Alaçatı

Ege’den bahsedip de Çeşme’den söz etmezsek olmaz. Bölgenin en hareketli rotalarından biri olan Alaçatı ve Çeşme aslında her stile hitap edecek tatil anlayışına sahip mekanlarla dolu. Kumsal ve tertemiz su ikilisinde başlayan günü sahildeki balıkçılarda bitirerek tam bir Ege serüveni yaşayabilirsiniz. Çeşme Ilıca bölgesindeki incecik kumlarda uzanabilir, akşam saatlerini Alaçatı sokaklarında kaybolarak geçirebilirsiniz.

Bodrum

Her koyu birbirinden özel ve güzel olan Bodrum da hareketli yönüyle bilinen bir yer. Masmavi pervazlarla büyülü bir havaya bürünen bembeyaz evleriyle çok özel bir atmosfer sunan Bodrum’da her günü farklı bir koyda geçirebilirsiniz. Eğlence ve müzik aradığınızda Yalıkavak bölgesindeki beach club konseptlerini tercih edebilirsiniz. Sakin bir akşam yemeği için Gümüşlük’e doğru yolculuğa çıkabilir, yeni yerler keşfetmek istediğinizde Bitez, Akyarlar, Ortakent ve Yalıçiftlik koylarına doğru yol alabilirsiniz. Akdeniz’den Ege’ye gezilecek yerler listesinin de başlarında yer alan Bodrum’da harika anılar biriktirebilirsiniz.

Ege’nin Gezilecek Köyleri

Adatepe – Yeşilyurt

Ege’nin az bilinen ama çok sevilen köyleri ile başlayalım. Yan yana iki köy olan Adatepe ve Yeşilyurt insanı tamamen huzura davet ediyor. Minik Yunan köylerini andıran bu ikili Kaz Dağlarının eteklerinde yer alıyor. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan köylere gitmişken Zeus Altarı’nı da ziyaret etmenizi öneririz. İnanılmaz bir manzarada mavi ve yeşilin buluştuğunu görebilir, komşu Yunan adalarına el sallayabilirsiniz!

Birgi Köyü

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı olan bu köy Osmanlı Döneminden kalma cumbalı evleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Köy meydanında hediyelik eşyalar alabileceğiniz minik tezgahlar bulunan Birgi köyü özellikle eski tip yapıları sevenler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Şirince

Tam da adı gibi oldukça şirin bir yer olan Şirince bir dönem kıyamet alametleriyle popülerleşmişti. O günden sonra da gündemden düşmedi. Ama doğrusunu söylemek gerekirse bu minik köy tüm ilgili hak ediyor. Taş evleri ile gün batımında bambaşka bir havaya bürünen Şirince’nin civarında çok güzel üzüm bağları da yer alıyor.

Sığacık

Sessiz sakin ve de büyüleyici bir yer arayıp da bulamıyorsanız henüz Sığacık’a gitmemişsiniz demektir. Bir dönemin sevilen dizisi Kavak Yelleri ile tanınan bu minik İzmir kasabası enteresan bir şekilde hala sakin kimliğini koruyabiliyor. Sahildeki kalesi, masmavi suyu ve pazar günleri kale içinde kurulan pazarıyla insanın içini ısıtan bu yer mutlaka görülmesi gereken rotalardan.

YORUM YAZ