Karadeniz Gezilecek Yerler Listesi

2.483 Gösterim

Karadeniz; azgın dalgaları, kendine has lezzetleri ve yemyeşil yaylaları ile kalpleri çalan oldukça özel bir bölge. Üstelik Karadeniz gezilecek yerler açısından da çok zengin. Dağların uzanışı sebebiyle seyahatin zor olduğu bu bölgede artık büyük bir otoban olduğu için artık rotamızı Karadeniz’i keşfe çevirebiliyoruz.

Batı Karadeniz Gezilecek Yerler

Batı Karadeniz bölgenin en bilinen yerlerinin olduğu alan. Nispeten İstanbul gibi büyükşehirlere biraz daha yakın olduğu için hafta sonu kaçamaklarında bu bölgede yer alan birkaç destinasyonu tercih edebilirsiniz.

Amasra

Karadeniz’i merak ediyorum ama ben her yerde biraz Ege havası ararım diyorsanız sizin adresiniz Amasra. Bu minicik ilçe masmavi denizi ile de görenleri şaşırtıyor. İnce bir hatla ayrılan küçük bir ada görüntüsü olan Amasra Cenovalıların Çiçekli Kale olarak isimlendirdiği gerçekten görülmeye değer yerlerden biri. Sahilindeki balık restoranlarında harika bir manzara karşısında yemeğinizi yedikten sonra Çekiciler Çarşısını keşfe çıkabilir, kendinizi ahşap takı ve dekoratif objelerin güzelliği ile ödüllendirebilirsiniz.

Güzelcehisar Lav Sütunları

Bartın’a 17 kilometre olan Güzelcehisar Lav Sütunları çok değişik bir görüntü vadediyor. Sahilde tatlı bir koy gibi duran bu yere yaklaştığınızda dağların sütun sütun izlerden oluştuğunu göreceksiniz. İşte bu izler bölgede bulunan çok eski bir yanardağın bıraktığı akış izleri. Dünyadaki en farklı ve ender oluşumlardan biri olan bu sütunların her biri 50-100 cm genişliğinde ve ortalama 30 metre boyunda.

Küre Dağları Milli Parkı 

Bartın sınırları içerisinde bulunan Küre Dağları Milli Parkı’nda daha önce görmediğiniz yeşil tonları ile tanışacağınızdan emin olabilirsiniz. Minik ahşap kulübeleri, korunaklı kamp alanları, bisiklet ve yürüyüş rotaları ile tam bir doğa tecrübesi sunan bu park size zamanı tamamen unutturacak!

Safranbolu

Masalsı bir dünyanın kapılarını açan Safranbolu Karabük’te yer alan ve UNESCO Dünya Miras Listesinde kendine yer edinmiş harika bir kasaba. Arnavut kaldırımlı sokakları, ahşap evleri ve kendine has mimarisi ile adeta hipnotize etkisi yaratan Safranbolu’ya gittiğinizde Yemeniciler Arastası’nı ziyaret etmeyi unutmayın.

Doğu Karadeniz Gezilecek Yerler

Doğu Karadeniz göğe uzanan yaylaları ile sizi bulutların üzerinde çok özel rotaları keşfe çağırıyor.

Sümela Manastırı

Trabzon sınırları içerisinde yer alan Sümela Manastırı’nı gördüğünüzde gözlerinize inanamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü resimlerine bakmakla o yapıyı orada görmek gerçekten çok farklı. 13. yüzyılda denizden 1150 metre yükseklikte dik bir yamaca inşa edilen bu manastır UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde kendine yer bulan yapılardan. İçerisinde gizli geçitlerle ulaşılan şapel ve çile odalarının da bulunduğu manastırı mutlaka bir ara görmelisiniz. 

Hamsiköy

Sütlacı ile ünlü olan Hamsiköy aslında uzun yıllardır Trabzon’un en meşhur yerlerinden biri olan Uzungöl’ün gölgesinde kalmıştı. Ama artık Zigana Dağlarının eteklerinde deniz seviyesinde 1300 metre yükseklikte olan bu köy de oldukça popüler. Yemyeşil doğası, tertemiz havası ve misafirperver insanları ile sizi kucaklayan Hamsiköy’e gittiğinizde bol fındıklı bir sütlaç yemeden sakın dönmeyin.

Karagöl

Artvin’de gezilecek yerlerin başında gelen Karagöl aslında iki ayrı gölün ismi. Biri Şavşat ilçesinde diğeri de Borçka’da. Bizim tavsiyemiz, kendine has güzellikleri olan iki gölü de görmeniz yönünde. Şavşat Karagöl daha iç tarafta yer aldığı için daha az ziyaretçisi olan bir bölge. Yemyeşil ve sık ağaçların arasında kalan bu göl çevresinde gezebilir, kamp yapabilirsiniz. Borçka Karagöl ise Artvin merkeze daha yakın ama daha yüksekte yer alıyor. Büyük bir park içerisinde bulunan gölün etrafındaki yeşillik adeta büyüleyici.

Pokut ve Sal Yaylaları 

Rize’nin meşhur yaylaları arasında ön plana çıkan bu ikili birbirine oldukça yakın ama deniz seviyesine de bir o kadar uzak! Çamlıhemşin’e bağlı olan bu iki yaylanın rakımı ortalama 2070 metre. Kendinizi Heidi çizgi filminin içerisinde gibi hissedeceğiniz bu yaylalarda oksijenin ne demek olduğunu anlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

YORUM YAZ