E Segmenti Araçlar ve Özellikleri

5.669 Gösterim

E-segmenti (veya yönetici araçları) Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa pazarı otomobil sınıflandırmasında beşinci segment olarak tanımlanıyor. Bu terim aynı zamanda araç güvenliğini test etmek için kurulmuş bir Avrupa kuruluşu olan Euro NCAP tarafından da kabul edilmiştir ve 1960’lı yıllarda başarılı profesyonelleri ve orta-üst düzey yöneticileri hedefleyen arabaları tanımlamak için kullanılmıştır. Avrupa için özel olarak geliştirilmiş, görevini sorunsuz yerine getiren, yetkin ve güvenilir bu segment, size yakıt tasarruflu dizel motor seçenekleri de sunuyor.

Bu arabalar genellikle 5.000 mm’ye eşit veya daha fazla uzunluklarıyla ve lüks iç tasarım ile ön plana çıkıyorlar. Yine de vücut tipleri bu segmentte oldukça çeşitlilik gösterebiliyor; buna sedanlar, vagonlar ve hatchbackler de dahil. Büyük olmakla birlikte, bazı ülkelerde taksi olarak bile kullanılıyorlar.

E segmenti araçları kabaca şu şekilde tanımlayabiliriz:

  • Diğer segmentlere kıyasla daha fazla beygir gücü ve bunu destekleyen bir sürüş kalitesi sunuyorlar.
  • E-segmenti lüks araç olarak tanımlanıyor ve orta-üst araç sınıfını oluşturuyor.
  • Motor hacimleri çoğunlukla 2000 cc ve üzerinde seyrediyor.
  • Yönetici arabası olarak da tanımlanan bu segmentin başlıca özelliklerinden biri geniş iç hacmi olarak görülüyor.
  • Genel olarak, yönetici arabaları 4 kapılı sedanlardır ancak vücut tipleri çeşitlilik gösterebilmektedir

E Segmenti Nedir?

Avrupa E-segmenti, aynı zamanda Amerikan tam boyutlu sınıflandırmalara eşdeğer büyük otomobilleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. E segmenti araçlar, kompakt yönetici araçlarından ve lüks olmayan eşdeğer orta boyutlu araçlardan daha büyüktür ve tam boyutlu lüks sedanlardan daha küçüktür. Daha yaygın E segmenti seçenekler için, Avrupa modelleri genellikle daha yüksek güç ve sürüş dinamiklerine sahip modeller olarak karşımıza çıkıyor.

Bu segmenti temsil eden Japon sedanları ise, her zaman popülerliklerini koruyorlar. Bazı denizaşırı markalar, aracın bir şoför tarafından kullanılması tercihine bağlı olarak, özellikle Çin pazarı için arabaların uzun dingil mesafeli versiyonlarını da üretiyor. Bu araçlar motor performansı ve beklenen lükslük seviyesini başarılı şekilde karşılarken, güvenilirlik ve daha iyi satış sonrası destek sunabiliyorlar. E segmenti araç tavsiyesi yapılacağı zaman da, ister istemez bu iki pazar arasında gidip gelen bir ikilem ortaya çıkıyor.

E Segmenti Araçlar Hangileri?

“Yönetici arabası” terimi dünyanın geri kalanında yaygın olarak kullanılsa da ülkemizde genellikle E segmenti araçları, orta ölçekli lüks arabalar olarak adlandırıyoruz. Onlara ne dediğinizden bağımsız olarak, bu sınıf arabalar, kariyer yolunda ilerleyen kişiler tarafından, kendilerine bir ödül olarak veya yeni başarılarını çevreye göstermenin bir yolu olarak yaygın olarak satın alınıyor. E segmenti araçlar 2020 yılında, binek otomobiller için Avrupa segmentlerinin ikinci en büyük bölümünü oluşturuyor. E-segment otomobillerin çoğu sedan, ancak bazı modeller station wagon gövde tarzında da üretiliyor.

Tamamen yeni bir platforma sahip olmak mühendislik açısından ciddi bir şekilde etkileyici olsa da E segmenti bir otomobilin tüketicilerin çoğunluğuna hitap edecek özelliği dış görünüşüdür. Hatchback veya SUV’lardan daha az pratik olabilirler ancak E-segmenti birçok alıcı tarafından aile arabası olarak da kullanılır. Sedanseverleri, Toyota’nın hibrit teknolojisiyle buluşturan amiral modellerinden Toyota Camry de kullanıcılar için konforlu bir deneyim sunuyor. E segmenti araç karşılaştırmalarına, yorumlarına bakarak ve Toyota modellerini inceleyerek kendinize en uygun otomobili kolayca bulabilirsiniz.

YORUM YAZ