D Segmenti Araçlar ve Özellikleri

3.318 Gösterim

Otomotiv endüstrisi, her zaman değişen piyasa koşullarına ve artan tüketici taleplerine uyum sağlamaktadır. Bu sebeple araç satın almadan önce, A, B ve C segmentlerinden sonra, orta boy sedanların veya D segmenti olarak bilinen araçların da iyice incelenmesi gerekmektedir. D segmentine ait arabalar daha büyük, daha geniş ve daha iyi performansa sahiplerdir. Bu iki segment arasındaki en büyük fark vücut tipidir. 4 kapı sedan ve station wagon haricinde Avrupa’da otomobil üreticileri D segmenti araçlara 5 kapılı hatchback modeller de eklemektedir. Ortalama 4,6 ila 4,8 m uzunluğa sahip, iş veya aile kullanımı için ideal araçlar D segmenti olarak sınıflanıyor.

D Segmenti Nedir?

D Segmenti, C ve E segmentleri arasındaki arabaları tanımlayan bir otomobil sınıflandırma terimi olarak karşımıza çıkıyor. Bu araçların genellikle beş yetişkin koltuğu bulunuyor ancak MPV gövde tipine sahip araçlar, yedi veya sekiz yetişkinin aynı anda yolculuk etmesine olanak sağlıyor. Gövde stilleri değişkenlik göstererek, HB, sedan, aile ve MPV’yi de içeriyor. D segmenti araçlar genellikle dört ve altı silindirli motorlara sahip olsa da bazı durumlarda, güçlü sekiz silindirli motorlar da karşımıza çıkıyor.

D segmenti binek otomobiller Avrupa segmentlerinin üçüncü büyük bölümünü oluşturuyor ve “büyük otomobiller” olarak tanımlanıyorlar. Yani Euro NCAP “büyük aile otomobili” boyut sınıfına ve Kuzey Amerika’da kullanılan orta boy araba kategorisinin günümüz tanımına eşdeğer bir sınıf olarak tanımlanabilir. D segmenti araçlar 2020 satış pazarın %8’ini temsil ediyor.

D Segmenti Araç Tavsiyesi

D segmenti araçlar karşılaştırma verilerine bakarak, mutlak bir kazanan seçmek, bu segmentte sunulan araç özellikler ve çeşitlilik açısından adaletsiz bir sonuç ortaya çıkarabilir. D segmenti araçlar geniş aile araçları olarak da bilinirler ve C segmentinden en büyük farkları, boyutlarının daha büyük ve performanslarının çok daha yüksek olmasıdır.

Normal bir aile hatchback’inden daha büyük bir modele geçmek için, biraz daha maliyetli olabilir ancak bu size daha fazla alan, daha güçlü motorlar ve daha kaliteli standart ekipman olarak geri dönecektir. Doğru aile otomobili hayatınızı oldukça kolaylaştırabilir çünkü bu modeller, aile üyeleri ve eşyalar için yeterli alan, herkesi güvende tutacak doğru teknoloji ve kullanışlı özellikler ile daha rahat ve ferah bir iç hacim vadetmektedir.

D SUV segmentin göze çarpan modelleri arasında Toyota RAV4 yer almaktadır. Yeni RAV4 Hybrid, teknolojik ve şık detayların bir araya geldiği tasarımıyla eksiksiz bir D segmenti SUV modeli olarak öne çıkıyor. Kendi segmentindeki en iyi standart teknolojik donanıma sahip olan RAV4 Hybrid, Safety Sense Akıllı Güvenlik Sistemi ile de rakiplerinden ayrılıyor.

D Segmenti Araçlar Hangileri?

Üst-orta sınıf olarak da adlandırılan bu segment geniş kabinlere, güçlü motorlara sahip olduğu için performans açısından da daha güçlü araçlar karşımıza çıkıyor. Bu segmentteki arabalar, aileler ve geniş iç hacme sahip otomobiller arayanlar için mükemmel bir seçim.

Geleneksel D segmenti araçlar birkaç önemli avantaj sağlıyor:

  • İlk olarak; benzerlerinden daha hafif ve daha aerodinamik olmaları nedeniyle, genellikle daha iyi yakıt ekonomisi sunuyorlar.
  • Ayrıca zemine daha alçak oturdukları için, viraj sırasında oluşan vücut eğimi sayesinde, sürücünün daha iyi bir görüş alanı yakalamasını da sağlıyorlar. Bu sürücülerin genellikle daha rahat bir deneyim için tercih ettiği özelliklerden biri.
  • Geniş iç hacim sayesinde yolculara daha fazla hareket alanı sunuyor.
  • Çarpıcı stil ve bir dizi etkileyici benzinli ve dizel motor ile bu segment otomobiller oldukça cazip bir sınıf oluşturuyorlar.

YORUM YAZ