C Segmenti Araçlar ve Özellikleri

6.009 Gösterim

Otomobiller, A-S arası belirlenen kategoriler içerisinde dokuz farklı segmente ayrılıyor. Segment ayrımları, kullanıcıların kendi ihtiyaçlarına uygun bir araç seçme konusunda onlara yardımcı oluyor. Bu segment seçenekleri, bazı ülkelerde birbirleri arasında değişiklik gösterebiliyor. C segmenti çatısı altında birleşen otomobillerin birçok model seçeneğine rastlamak mümkün. Bu segment içerisindeki araçlar otomotiv piyasasında önemli bir rol oynadığından dolayı uygun fiyatlar üzerinden kullanıcılar ile buluşuyor.

C segmenti araçlar, özellikle Türkiye’de en çok üretilen ve rağbet gören otomobil segmentleri içerisinde yer alıyor. SUV gövde tipine sahip C segment araçlar, yerden yüksek tasarımları ile popüler araç modelleri arasında ön sıralara çıkıyor. Siz de sevdikleriniz ve kendiniz için en uygun C segmenti araçlar 2020 modellerini inceleyebilir, ihtiyaçlarınız ve kriterleriniz doğrultusunda size en uygun otomobile sahip olabilirsiniz.

C Segmenti Nedir?

  • C segmenti araçlar 410-460 santimetre aralığındadır.
  • A ve B segmentlerine nazaran daha güçlü bir motor yapısına sahip olan segmentteki araçlar, uzun yolculuklarda da kullanıma uygunluk göster
  • Kompakt sınıf ya da orta sınıf olarak da adlandırılan C segmenti araçlar, hem aile hem de şahsi kullanımlar için uygun bir seçenektir.
  • Şehir içi kullanımın yanı sıra uzun yolda da keyifli bir sürüş deneyimi elde etmenize yardımcı olan C segmenti araçlar yüksek performansları ile dikkat çeker.
  • Hatchback, sedan, coupe, cabriolet, roadster, station wagon, CC, SUV, CUV ve MVP gibi modeller üzerinden inceleyebileceğiniz C segment otomobiller, geniş iç hacimleri ile kullanıcılarına konforlu bir yolculuk sağlamaktadır.

C Segmenti Araçlar Hangileri?

Otomobil seçimlerinde dizaynın yanı sıra, kullanılan teknolojik özellikler de kullanıcıların dikkat ettiği kriterler içerisinde yer alıyor. Uzun yol yapan kişiler tarafından tercih edilebilecek C segmenti otomobiller, yüksek kalite performansları ile yolculuklarınızı daha konforlu bir hale getirmeye yardımcı oluyor. Yüksek satış rakamlarına sahip olduğundan dolayı, C segmenti araç sınıfına giren otomobil modelleri geniş bir skala içerisinde kullanıcılara sunuluyor. C segment araçlar, geniş iç hacme sahip olmasından dolayı aileler tarafından tercih edilebilir. Toyota Corolla, C segmenti araçların en göze çarpanlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Mavi, gece mavisi, beyaz ve füme gibi renk çeşitleri bulunan Toyota Corolla, şehir içinin yanı sıra uzun yollarda kullanılmak üzere tercih edilebilen modeller arasında yer alıyor.

Toyota C-HR, zeminden yüksek yapısı ile görüş mesafesinin daha geniş bir alana yayılmasına yardımcı olur. Ayrıca Toyota C-HR, uzun kol ve diz mesafesi ile kullanıcılarına rahat bir sürüş deneyimi sağlıyor. Siz de C segmenti araçlar karşılaştırmalarını inceleyerek sizin ve sevdikleriniz için en uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz.

C Segmenti Araç Tavsiyesi

Toyota C sınıfı araç modelleri bakımından farklı seçenekler sunuyor. En popüler seçimlerden biri olan Corolla’nın benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Toyota Corolla’nın Hatchback ve Sedan olmak üzere iki farklı gövde seçeneği değerlendirebileceğiniz alternatifler arasında. 4 kapılı geniş hacimli Corolla Sedan’ın bagaj kapasitesi 471 litre, uzunluğu 4.630 milimetre, yüksekliği ise 1.435 milimetredir.

2006’dan bu yana birçok nesil içerisinde üretilen Toyota Corolla, 2006 ve 2013 yıllarında NCAP testlerinden 5 yıldız alarak, güvenli bir sürüş deneyimini kullanıcılarına garanti ediyor. Tasarımı ile etkileyici Toyota CHR ise hibrit araç tercih edenler için şehir içi kullanımda yakıt tüketimini gözeten, çevik bir araç olarak öne çıkıyor. Toyota’nın en sevilen CHR modellerinden olmaya aday Hybrid Passion X-Pack, sürüş keyfini maksimum düzeye taşıyacak üst düzey teknik donanımıyla alıcılarını bekliyor.

 

 

 

YORUM YAZ