B Segmenti Araçlar ve Özellikleri

4.515 Gösterim

Araçları sınıflandırmak için kullanılan otomobil segmentleri, ülkelere göre değişkenlik gösterse de kullanıcıların ihtiyaçları da bu ayrımları yönlendiren temel kriterler arasında bulunuyor. Araçların sınıflandırılması boyut, teknik özellikler, iç hacmi, fiyat ve performansa bağlı olarak değişiyor. Böylece yeni bir araç arayışında olan herkes, ihtiyacına, bütçesine uygun, en doğru araçları kolayca inceleyebiliyor.

B segmenti deyince öne çıkanlar:

  • Türkiye’de en çok tercih edilen segmentler arasında B segmenti yer alıyor. Şehir içi kullanım için tasarlanan Toyota B segmenti araçlar, konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşamanızı hedefliyor.
  • B segmenti araçlar, A segmenti araçlardan, biraz daha geniş olarak tasarlanan boyutları ile ayrılıyor.
  • Bu segmente ait araçların; Hatchback, Sedan, Station Vagon, Coupe, Cabriolet, Roadster, SUV, CUV ve MVP gibi farklı tasarımlarda modelleri bulunuyor.
  • B segmenti araçlar, güven veren görünümleriyle yeni şoförler kadar, küçük aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.
  • Şehir hayatına uygun bu araçlar, ekonomik fiyatlarıyla da kullanıcıları memnun ediyor. Küçük sınıf olarak da adlandırılan B segmenti, kompakt ve konforlu tasarımlar içeriyor.

Siz de Toyota B segmenti araçların 2020 modellerine göz atarak kendiniz ve sevdikleriniz için en uygun otomobili bulabilirsiniz.

B Segmenti Araçlar Hangileri?

B segmenti araçların boyutları 370 santimetre ve 400 santimetre aralığında yer alıyor. B segmenti araçlar kompakt yapılarına rağmen hem A segmentinden geniş olmaları hem motor güçleri ile öne çıkıyor. A segmentine göre biraz daha ağır olan yapıları nedeniyle A segmentine göre daha fazla yakıt ihtiyacı doğursa da ekonomik fiyatları bu durumu eşitliyor. Şehir içi kullanıma uygun olan araçlar, uzun yolculuklarda da elverişli bir kullanım sunuyor. B segmenti otomobiller arasındaki uzun modellerden biri vagon iken, sedan modellerin geniş iç tasarımı diğer modellere göre daha ferah bir kullanım sunuyor. Toyota’nın en popüler B segment araçlarından Toyota Yaris, şehir içerisinde ve kısa yolculuklarda harika bir yol arkadaşı olarak karşınıza çıkıyor.

B Segmenti Araçlar 2020

Japon otomotiv firmalarının öncülerinden biri olan Toyota, B segment 2020 model araçlarını yenilenen tasarımları ile kullanıcılarla buluşturuyor. Toyota Yaris, yeni hibrit modeli ile şehir içerisinde çevre dostu bir kullanım elde etmenize yardımcı oluyor. Yaris Hibrit, şehir içerisinde yapacağınız keyifli yolculuklarda size en iyi şekilde eşlik ediyor. Piyasaya ferah iç hacimli şehir aracı olarak da tanıtılan Toyota Yaris, teknolojik açıdan birçok avantaja sahiptir. B segmenti araçlar karşılaştırmalarını inceleyerek ihtiyaçlarınız ve kriterlerinize en uygun modeli inceleyebilirsiniz.

B Segmenti Araç Tavsiyesi

B segmenti araçlar çok talep edilen araçlar olduğu için araç tavsiyelerine sıkça başvurulmaktadır. Toyota Yaris şehir yaşantısında trafiğin yoğun olduğu saatlerde dahi konforlu bir kullanım sunuyor.

  • Toyota Yaris Hibrit’in Safety Sense Akıllı Güvenlik Sistemi ile güvenli sürüş deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Toyota Yaris kompakt tasarımı sayesinde trafikte son derece çevik hareket ederken, bir yandan da geniş iç hacmiyle konfor sağlar.
  • Toyota Yaris’le büyük bagajları taşımanız çok kolay. Arka koltuklar kolayca katlanabilen Yaris size büyük bagajları taşıyabilmeniz için yer sağlar.
  • Yaris’in gelişmiş bilgi ekranı sayesinde sürüşünüzün her aşamasında hızınızı, aracınızın ortalama ve güncel yakıt tüketimini kolayca takip edebilirsiniz.
  • Toyota Yaris, 3.945 milimetre uzunluğa ve 1.520 milimetre yüksekliğe sahip.

YORUM YAZ