A Segmenti Araçlar ve Özellikleri

3.778 Gösterim

Araç seçerken kriterlerinize uygun alternatifler üzerinde yoğunlaşmanız, aracın uzun süre verimli kullanımı açısından önemlidir. Araç sınıflandırmaları birçok ülke ya da coğrafyada farklılık göstermektedir ancak genel olarak hepsinin mantığı aynıdır. Araç sınıflandırması, kullanıcıların seçecekleri araçlardaki özelliklerin daha rahat anlaşılabilmesi için yapılmaktadır.

Araçlar, A, B, C, D, E, F, M, J ve S olarak dokuz farklı kategoriye ayrılır ve bu segmentler araçların boyut ve özelliklerine göre belirlenmiştir. Her segmentin kullanım ve kapasite seçenekleri birbirinden farklıdır. Farklı ihtiyaçlara göre belirlenmiş olan segmentler, kullanıcıların daha kolay seçim yapmasına yardımcı olur. Siz de kendinize ve sevdiklerinize en uygun segmentteki araç modellerine göz atabilirsiniz.

A Segmenti Nedir?

  • Mini araç olarak adlandırılan A segment, 370 santimetre ve kısa arabaları kendi sınıfı içerisine dahil etmektedir. Bu araçların temel dizaynları yani gövdeleri küçük, diz ve baş mesafesi ise kısa olarak tasarlanmıştır.
  • Hafif bir yapıya sahip olan A segmenti araçlar, patika ve dağ gibi zorlu yollar için uygunluk göstermemektedir.
  • Motor güçleri diğer segmentteki araçlara nazaran daha düşük olan A egmenti araçlar, Hatchback, MPV ve cabriolet gibi tasarımlar üzerinden kullanıcılara sunulmaktadır.
  • Şehir içi kullanıma uygun olan araçların arka koltukları diğer araç segmentlerine nazaran daha küçük ve çekirdek aileler için uygunluk göstermektedir.
  • Ekonomik olarak adlandırılan A segmenti araçlar bütçe dostu fiyatlandırmalar üzerinden satışa sunulmaktadır.
  • A segment araçlar, boyutları ve hafif yapıları dolayısıyla daha kolay park edilme özelliğine de sahiptir. Şehir içi yolculukları için tercih edebileceğiniz bu segmentteki araçlar, yolculuklarınızda size keyifli bir şekilde eşlik edebilir.

A Segmenti Araçlar Hangileri?

Araç satın alırken, dizaynının yanı sıra konfor da önemli bir unsurdur. İçerisinde rahat hissedebileceğiniz ve son teknoloji kullanılan araçlar sizin için iyi bir tercih olacaktır. A segmenti araç karşılaştırmaları yaparak kendiniz ve sevdikleriniz için en uygun Toyota A segment otomobili seçebilirsiniz. A segment araçlar, küçük hacimleri dolayısıyla yakıt konusunda tasarruflu bir kullanım sağlıyor.

Toyota, A segment araç modelleri ile şehir içerisinde düşük yakıt tüketimi ve çevre dostu bir kullanım sağlamayı hedefliyor. Toyota Aygo, markanın sahip olduğu popüler A segmenti araçlardan biridir. Toyota Aygo’da bulunan geri görüş kamerası, şerit takip asistanı da şehir içi kullanımda araç sahiplerine avantajlar sunuyor. Acil frenleme asistanı ve çarpışma asistanı da yenilenen Toyota Aygo’nun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Aygo, 346 santimetre uzunluğunda ve 146 yüksekliğinde bir tasarıma sahip. Araç, 168 litre bagaj hacmine sahip ve 100 kilometrede 1.4 litre yakıt tüketiyor. Toyota Aygo’nun turuncu, mavi, beyaz ve kırmızı renk seçenekleri de mevcut. Kompakt bir yapıya sahip olan Toyota Aygo, kalabalık şehirlerde yaşayan kişilerin tercih edebileceği A segmenti araç tavsiyesi seçenekleri arasından uygun bir model olarak gösteriliyor.

YORUM YAZ