Toyota’nın Efsane Aracı Land Cruiser Prado Yenilendi

5.545 Gösterim

Toyota, 1951 yılından bu yana kalite, dayanıklılık ve güvenilirlik konularında simgesi konumundaki Land Cruiser ailesinin güçlü ve tutkulu üyesi Prado’yu yeniledi. Toyota Prado, arazide karşılaştığı en zorlu şartlarda bile gösterdiği üst düzey performansı ve kent içerisindeki yollarda estetik görünümü ile bakışları üzerine çekiyor. Rakiplerini geride bırakan off-road yetenekleriyle dünyanın en dayanıklı 4×4’leri arasında gösterilen Prado, Türkiye de dahil olmak üzere 190 ülkede satışa sunuluyor.

Yenilenen Toyota Land Cruiser Prado Daha Fazla Konfor Sunuyor

Toyota Prado, 10’dan fazla Avrupa ülkesinde kendi segmentindeki liderliğini sürdürüyor. Bulunduğu konumu pekiştirmek için gerçekleştirilen güncellemeler sonrasında Land Cruiser ailesinin iddialı üyesi, daha modern ve güçlü dış tasarıma kavuştu. Ayrıca kabin tasarımının konforunu artıran ve kalitesini yükselten ayrıntılara da yer verildi. Her türlü yol şartından gösterdiği sürüş kolaylığı da es geçilmedi ve olduğundan daha ileri seviyeye çıkartıldı.

Yenilenen Land Cruiser Prado’da kabin ergonomisine ek olarak ön konsolda da tasarım iyileştirmelerine gidildi. Ön konsolun hem fonksiyonel özelliklerini hem de görselliğini artıran yeni donanımların başında 8 inç’lik multimedia ekranı, Optitron sürücü göstergeleri ve direksiyondan kontrol edilebilen 4.2 inç’lik çok fonksiyonlu ekran geliyor. Aracın iç tasarımına fonksiyonel ve görsel zenginlik katan ayrıntılar dışında konfor seviyesini olduğundan daha yukarı çıkartacak detaylara da yoğunlaşıldı. Bu kapsamda aracın kabin özelliklerine ön koltuklardaki soğutma, arka koltuklardaki ısıtma, otomatik klima, ısıtmalı ön camlar ve yeni akıllı anahtar tasarımı dahil edildi.

Toyota Prado’nun uzunluğu, eski versiyona göre 6 milimetre daha uzatılarak 4.840 milimetreye çıkartıldı. Bu dokunuş, aracın sınıfı için sıra dışı sayılabilecek manevra kabiliyetine sahip olmasına imkan tanıdı. Prado’nun dönüş yarıçapı ise sadece 5,8 metre oldu. Kaput, ön panjur, farlar, ön tampon, çamurluklar yeniden tasarlanarak Land Cruiser Prado’nun var olan eşsiz tasarım mimarisi daha göz alıcı hale getirildi. Aracın görünümünün etkileyiciliğini artırmak için ön far ve arka stop grubunda da yenilemelere gidildi. Land Cruiser Prado’yu rakiplerinden bir adım öne taşıyan güçlü duruşu; en az 215 mm’lik yüksekliği, 31 derecelik yaklaşma açısı, 25 derecelik ayrılma açısı ve 22 derecelik karın açısı ile desteklendi.

Toyota Prado Kusursuz Off-Road Kabiliyetiyle Dikkat Çekiyor

Toyota Prado’nun segmentinde rakiplerini geride bırakmasını konforu ve kalitesi ile birlikte üstün off-road kabiliyeti sağlıyor. Bu kabiliyet dayanıklılık oranı yüksek, aşınmaya karşı dirençli ayrı şasili gövde yapısından geliyor. Otomobil bu sayede sürücüye üst düzey yönlendirme ve teknolojik desteği verebiliyor. Land Cruiser Prado, zorlu arazi şartlarında hiç tecrübesi olmayan sürücülerin bile sahibi olduğu off-road özelliklerinden azami düzeyde yararlanabilmesini arazi destek sistemleri sayesinde sağlıyor. Bünyesinde barındırdığı sürüş destek sistemleri Toyota Prado’nun teknolojik açıdan dünyanın en ileri, güvenli, keyifli ve kolay kullanıma sahip 4×4 araçlarından biri olarak anılmasına neden oluyor.

Destek sistemlerinden ayrı olarak Yeni Land Cruiser Prado’nun dikkat çekmesini sağlayan özellikleri arasında Toyota Safety Sense aktif güvenlik teknolojisi donanımları bulunuyor. Güvenlik paketinin içerisinde Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS) ve Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) yer alıyor. Ayrıca araçta Şerit Takip Sistemi (LDA) ile Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) kullanılıyor. Aracın güvenlik seviyesini daha üst noktalara çekmek için Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSM) ve Geri Manevra Trafik Algılama Sistemi (RCTA) teknolojileri bulunuyor.

Toyota Prado, şehir içerisindeki yollarda ve kayalık patikalarda üst düzey performansı sahip olduğu 177 HP güç üreten 2.8 litrelik D-4D turbo dizel motoru sayesinde gösteriyor. 6 ileri otomatik şanzımana sahip motor, 100 kilometrede 7,5 litre dizel yakıt tüketiyor. Ayrıca 197 gr/km karbondioksit salımı gerçekleştiriyor.