Toyota’nın Resim Yarışmasında Çocuklar Geleceğin Otomobillerini Hayal Ettiler

4.034 Gösterim

Toyota, 2004 yılından beri dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca çocuğun katılımıyla “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nı düzenliyor. Yarışma kapsamında bu yıl Türkiye seçmelerinde dereceye girenler belirlendi. 53 ilden 9 bin 54 çocuğun 15 Aralık 2017 – 23 Şubat 2018 tarihleri arasında temaya uygun resimlerini jürinin değerlendirmesine sundukları seçmeler, ülkemizde 6’ncı defa organize ediyor. 16 yaşın altındaki bireylerin 3 farklı yaş kategorisine ayrıldığı yarışmada, çocuklardan otomobillerin gelecekte nasıl olacağını hayal etmeleri istendi.

Gelecekte Otomobiller Temalı Toyota Resim Yarışması Türkiye Seçmeleri Sonuçlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen Toyota Resim Yarışması kapsamında çocuklar 7 yaş altı, 8-11 yaş arası ve 12-15 yaş arası olmak üzere 3 farklı kategoriye ayrıldı. Rekor düzeyde başvurunun yapıldığı seçme aşamasında, katılım koşullarına uygun olan çalışmalar Prof. Dr. Aydın Ayan başkanlığında toplanan ve Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Dr. Gülveli Kaya, Doç. Dr. Mustafa Orkun Müftüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen, Doç. Dr. Evren Karayel Gökkaya ile Arş. Gör. Mehmet Göktepe’den oluşan deneyimli jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alındı.

Çocukların eğlenmelerini ve yaratıcı hayal güçlerini kullanarak çizim yapmalarını amaçlayan yarışmanın Türkiye ayağının kazananları, Hayalimdeki Araba Resim Yarışması Dünya Şampiyonası’nda yarışma şansının yanı sıra birbirinden güzel hediyelerin de sahibi oldu. 7 yaş altı kategoride birinci olan çalışma PlayStation 4, ikinci PlayStation El Oyun Konsolu (PS Vita), üçüncü ise fotoğraf makinesi ve resim seti ile ödüllendirildi. 8-11 yaş kategorisinin birincisine Apple i-Pad (9.7 inç ekran), ikincisine i-Pod Touch 32 GB, üçüncüsüne fotoğraf makinesi ve resim seti hediye edildi. Son kategori olan 12-15 yaş arasında ise ödül olarak birinci gelen yarışmacıya Apple i-Phone 7 Plus, ikinci sırayı alan yarışmacıya Samsung S7 ve üçüncü sıranın sahibine fotoğraf makinesi verildi.

Kazananlar Japonya’daki Toyota Resim Yarışması Dünya Şampiyonası’nda Yarışacak

Toyota Resim Yarışması Türkiye etabında kategorilerinde ilk üç sırayı alan çocuklar, dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. İlk düzenlendiği yıldan bu yana toplam 3 milyonun üzerinde çalışmanın değerlendirmeye alındığı Japonya’daki şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek finalistler, 5 farklı kıtada yaşayan yaşıtlarının yarattığı çalışmaları geçerek dereceye girmeye çalışacak.

Dünya Şampiyonası’nda kazananları belirleyecek jüri Akio Toyoda, Didier Leroy, Manjot Bedi, Koichi Ebizuka, Sakae Hasegawa, Peter Lyon, Keiichi Makino, Chie Morimoto, Juichi Wakisaka ve Tatsumasa Watanabe gibi alanlarında oldukça değerli isimlerden oluşuyor.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda her kategoride ilk üç belirlenerek altın, gümüş ve bronz ödüller verilecek. Sıralamaya ek olarak bu süreçte, aralarında Başkan Toyoda Özel Ödülü de olmak üzere 4 farklı alanda seçilen çalışmalar onur ödüllerine layık görülecek. Ödül kazanan çocuklar, ebeveynleri ya da yanlarında getirecekleri birer refakatçi ile Japonya gezisine katılma fırsatı yakalayacak. Toyota Resim Yarışması Dünya Şampiyonası sonucunda ödül almış çocuklar Japonya’da bulundukları süre içerisinde ödül törenine katılacak. Ayrıca Japon kültürü hakkında detaylı bilgi edinme ve farklı kültürlerde yetişmiş akranları ile tanışma fırsatına sahip olacaklar.

Toyota Resim Yarışması Türkiye Ayağında Dereceye Girenler

Başvuru koşullarında belirtilen kriterleri karşılayarak jüri değerlendirmesine alınan çalışmalar arasından yaş kategorilerinde sıralama şu şekilde oldu:

7 Yaş Altı Kategorisi:

  1. Ezgi Nil Dilber (Rize)
  2. Beril Durmaz (İzmir)
  3. Nil Avcıkurt (Antalya)

8-11 Yaş Kategorisi:

  1. Çağın Akay Yazıcı (Samsun)
  2. Taylan Örs (Konya)
  3. Eray Erbil (Konya) ve Ecrin Nisa Sivrikaya (Trabzon)

12-15 Yaş Kategorisi:

  1. İrem Yüksel (Çanakkale)
  2. Defne Altan (Isparta)
  3. İdil Erdem (İstanbul)