Toyota Olimpik Ruhu “Start Your Impossible” Kampanyası İle Destekleniyor

4.477 Gösterim

Toyota’nın Uluslararası Olimpiyat ve Paralimpik sponsorluğu kapsamında başlattığı global düzeydeki “Start Your Impossible” isimli kampanyası, “imkânsızı dene” temasını taşıyor. Şubat ayında düzenlenen Pyeongchang 2018 Olimpik Kış Oyunları ve hemen adından gerçekleştirilen Paralimpik Kış Oyunları boyunca sürecek kampanya işbirliğinin yürürlüğe girdiği tarihte, 27 farklı ülkede aynı anda başladı.

Toyota, İşbirliğine 2020 Tokyo Yaz Oyunları Boyunca Devam Edecek

Toyota’nın geçirdiği evrime işaret eden “Start Your Impossible” kampanyası, olimpik ve paralimpik atletlerin alçakgönüllülük, çok çalışma ve asla pes etmeme gibi başarılı olmalarını sağlayan değerlerini bireylerle paylaşıyor. Bunun yanı sıra, bu kampanya Toyota tarafından gerçekleştirilen daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir toplum yaratmak amacını taşıyan uzun soluklu mobilite projesinin dikkat çekici parçalarından birini oluşturuyor. Toyota, kendi ürettiği teknolojilerden yola çıkarak her bireyin imkânsızlıklarla mücadele edebilecek gücü olduğuna vurgu yapıyor. Ayrıca kampanyası kapsamında insanların kısıtlamalara maruz kalmadan hareket edebilmesi için inovatif fikirlerin ortaya konması gerekliliğini de başarıyla ifade ediyor.

Toyota Kampanya Boyunca Çevre ve Güvenlik Konularına Vurgu Yapacak

“Start Your Impossible” kampanyası boyunca, Güney Kore’nin Gangwon İli’ne bağlı Pyeongchang İlçesi’nde düzenlenecek olimpik ve paralimpik kış oyunlarının kahramanlarının başrolünde olacağı reklam çalışmaları da gerçekleştirilecek. Düzenlenecek reklam kampanyalarının odak noktasında, global ısınmadan engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlara ve yollardaki tehlikelere kadar birçok konu olacak. Bu reklamlar sayesinde çevre ve güvenlik alanlarında gelişim kaydedilmesi gereken noktalara vurgu yapılması amaçlanıyor.

Reklam kampanyaları, bu konuların dışında Toyota’nın sahip olduğu teknolojiler hakkında da bilgiler verecek. Hareket kabiliyetinin her insanın hakkı olduğuna inanan Toyota, herkese özgürlük sağlama isteğinin ve mobilitenin sadece otomobillerden oluşmadığının altını çizecek. Çalışanlara, iş ortaklarına ve müşterilere esin kaynağı olmak da global ölçekli “Start Your Impossible” kampanyası vasıtasıyla gerçekleştirilmesi amaçlanan hedeflerden birini oluşturuyor.

Toyota e-Palette Concept İle 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları’na Katkı Sağlayacak

Toyota, 2020 yılında Tokyo’da düzenlenecek olimpik ve paralimpik yaz oyunlarına kampanyasının yanı sıra geliştirdiği e-Palette Concept ile de katkıda bulunmayı hedefliyor. Toyota Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkardığı sürücüsüz otomobil teknolojisine sahip araç, Toyota’nın “otonom mobilite” uygulamaları konusundaki vizyonunu yansıtıyor.

İhtiyaçlara bağlı olarak iç kısmındaki alanın şekillendirilebilmesi, e-Palette Concept’in en göze çarpan özelliğini oluşturuyor. Esnek yapısı sayesinde hibrit motora sahip araç, yük taşıma ya da paylaşımlı ulaşım gibi farklı durumlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Toyota, geliştirdiği e-Palette Concept aracının test sürecini, 2020 yılının ilk aylarında tamamlamayı planlıyor.

Toyota Platform 3.0 Teknolojisi Otonom Mobilite Uygulamalarını İleri Seviyeye Taşıyacak

Toyota’nın, 2,8 milyar dolarlık bütçeyle geliştirme sürecine devam ettiği sürücüsüz otomobil teknolojisinin son versiyonu Platform 3.0 ismini taşıyor. Lexus LS 600 hL üzerinde geliştirilen yeni platform geniş görüş menzilini, barındırdığı kamera, radar ve sensörler yardımıyla elde ediyor. Araç, sensör sayısı bakımından daha zengin olduğu için türdeşleri arasında algı seviyesi en yükseklerden biri olarak gösteriliyor. Araçta, LIDAR birimine bağlı olarak çalışan iki tip sensör bulunuyor. Yüksek çözünürlüklü sensörler, karanlık ortamda algı düzeyini üst seviyeye çıkartıyor. Kısa menzilli olanlar ise otomobilin yanından geçen küçük boyutlu canlıları ve yoldaki engelleri görmeyi kolaylaştırıyor.

Toyota Platform 3.0, şıklığıyla da bir önceki versiyona göre dikkat çekiyor. Yeni platformda, yapı daha kompakt hale getirilerek sensörler ve kameralar gizleniyor. Ayrıca sunroof alanına yerleştirilen koruyucu panel sayesinde hem yükseklik azaltılmış oluyor hem de düşük ve yüksek sıcaklığın yaşandığı bölgelerde donanımın zarar görmesi engelleniyor.