Dünyanın Otomobil Tercihi Yine Toyota Corolla Oldu

5.238 Gösterim

Toyota Corolla, dünyanın en çok tercih edilen otomobili olduğunu 2017 yılında da rakiplerini geride bırakmasını sağlayan satış rakamları ile bir kez daha kanıtladı. Sınıfında liderlik apoletini taşımaya devam eden Toyota’nın “efsane” modeli, 2017 yılında 924 bin 118 adet ile 150 ülkede tüketicilerin beğenisine sunulan 3 bin 500’ün üzerinde modelin yer aldığı listede ilk sıranın sahibi oldu.

Aralarında Türkiye’nin de olduğu 16 farklı ülkedeki Toyota tesislerinde üretimine devam edilen Toyota Corolla, üstün kalitesi ve dayanıklılığı ile dünya genelinde geçen yıl en yakın rakibine 123 bin 738 adetlik fark attı. Türkiye özelinde ise 45 bin 209 adetlik toplam satış miktarının 26 bin 500’ünü bu efsane model oluşturdu. Yakaladığı yüksek satış miktarı ile Corolla, Toyota’nın 80 yıllık tarihi boyunca satışı gerçekleşen her 5 modelinden 1’ini temsil etme başarısını sürdürdü.

Başarılı özelliklerini koruduğu 11. nesli fütüristik tasarımı ile sedan tutkunu bireyler arasında beğeni toplayan aracın, elde ettiği bu başarılı sonuçların ardından üretildiği ilk tarihten itibaren toplam satışı 46 milyon adedin üzerine çıktı.

Geniş Donanım Opsiyonlarıyla Corolla Satış Rakamlarını Arttırıyor

İç hacminin genişliği, prestijine yaraşır konforu ve şıklığını teknolojik detaylarla pekiştiren dış görünümü ile ilk bakışta dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Corolla, 4 farklı seçenek halinde tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Aracın Life modeli; direksiyon simidi üzerinde saten krom detaylar, lake siyah ön konsol ve kumaş kaplı ön kol dayama gibi estetik ayrıntıları bünyesinde barındırıyor. Bir üst model olan Touch’ta ise tüm bunlara ek olarak 3 kollu deri direksiyon simidi, deri vites topuzu, saten krom detaylı vites topuzu yer alıyor. Krom detaylı kapı kollarının tercih edildiği Advance modeli, karartılmış arka camları ile Akıllı Giriş ve Çalıştırma Sistemi sayesinde kullanım kolaylığını ön plana çıkartıyor. Premium versiyonda deri detaylar dikkat çekerken, ön panelde bulunan mavi ışıklandırma otomobildeki şık görünümü destekliyor.

Tüm modellerde krom ön ızgara, LED farlar ve arka stop lambaları, 16” alüminyum alaşımlı jantlar standart özellik olarak sunuluyor. Kullanımı kolay arayüze sahip ve barındırdığı hizmetleri gerçek zamanlı olarak sunabilen 7” Toyota Touch 2 with Go multimedya sistemi, her modelden keyif alınmasını sağlayacak bir başka ayrıntı olarak göze çarpıyor.

Corolla modellerinde estetik görünümün yanı sıra güvenliğe de her açıdan maksimum önem veriliyor. Bu doğrultuda otomobillere 7 hava yastığının yanı sıra Çocuk Koltuğu Sabitleme Mekanizması (ISOFIX), Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC) gibi sürüş deneyimini artıran özellikler ekleniyor. Bu sistemlere ek olarak Premium versiyonda bulunan Toyota Safety Sense güvenlik paketi içerisindeki Ön Çarpışma Önleyici Sistem ve Şerit Takip Sistemi ile güvenlik tedbirleri bir üst seviyeye çıkartılıyor.

Corolla Geniş Motor Seçenekleriyle Ekonomi ve Performansı Birlikte Sunuyor

Dünyanın en çok satan otomobil modeli olan Corolla, farklı özellikler taşıyan motor seçenekleri ile her bireye arzu ettiği performansı yakalama fırsatı veriyor. 1.33L, 1.4 D-4D, 1.6 Valvematic motor opsiyonlarının sunulduğu modellerde karbondioksit salınım oranları 106 ila 144 gr/km arasında değişiyor. 6 ileri düz, MultiMode ve Multidrive S şanzıman seçenekleri ile müşterilerin tercihine sunulan araçlarda kullanılan standart 1.33L Dual VVT-I 133P motor 100 kilometrede ortalama 5.8 litre ortalama yakıt tüketimine sahipken, dizel motor seçeneğinde bu miktar 4.4 litreye kadar düşüyor. 1.33 ve 1.6 hacimli motorlarda benzin, 1.4 D-4D seçeneğinde ise dizel yakıt kullanılıyor.