Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır?

7.452 Gösterim

Lastik patlaması araç sahiplerinin karşılaşmak istemeyeceği kötü tecrübelerin başında geliyor. Her ne kadar istenmeyen bir durum olsa da kimi zaman kaçınılmaz olan bu durumda ne yapacağınızı bilmek gerekiyor. Eğer stepne lastiğiniz ve gerekli ekipmanlarınız varsa patlayan lastiği kendi imkanlarınızla değiştirebilirsiniz. Yedek lastiğin olmadığı durumlarda çekici çağırmak da alternatiflerin arasında bulunuyor. Ancak oldukça zaman alabilen bu iki çözüm yönteminden başka bir yol daha mevcut: Lastik tamir kitleri.

Lastik tamir kitlerini kullanarak patlayan lastikleri birkaç dakikada eski haline döndürmek mümkün. Şimdi gelin yedek lastiği olmayanlar ve acelesi olanlar için harika bir buluş olan lastik tamir kitinin nasıl kullanıldığına ve kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine birlikte bakalım.

Lastik tamir kiti kullanılırken nelere dikkat edilir?

Lastikler arabaların zeminle temas eden noktaları olduğu için performansta olduğu kadar sürüş güvenliğinde de hayati bir öneme sahip. Tam da bu nedenle lastiklerin durumunu sürekli kontrol etmek herhangi bir aşınma ya da çatlağın önceden fark edilip kazaların önlenmesine yardımcı olabilir. Ancak bazen her şey aniden gelişebiliyor. Yol üzerindeki kırık bir cam, bir çivi veya keskin yüzeyler lastiklerin beklenmedik bir anda patlamasına neden olabiliyor. Böyle bir durumda yedek lastiğiniz varsa şanslı sayılabilirsiniz. Eğer yoksa da endişelenmenize gerek yok; çünkü doğru bir kullanımla lastik tamir kiti sayesinde bu problemin üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz.

Bir tekerleği değiştirmekten daha kolay ve daha hızlı olan bu onarım yöntemi ile yolda kaldığınızda lastiğinizi belirli bir süreliğine eski haline getirebilirsiniz:

  1. Lastik tamir kiti spreyini kullanmaya başlamadan önce aracınızın mümkün olduğunca düz bir zeminde durduğundan, çalışmaz vaziyette ve el freninin çekili olduğundan emin olun.
  2. Lastik tamir kitini bir iki dakika boyunca iyice çalkalayın. Eğer soğuk bir hava varsa ürünü elinizle bir süre ısıtmanız gerekebilir.
  3. Spreyin hortumunu lastiğin supabına çevirerek yerleştirin.
  4. Güvenlik kapağını çıkardıktan sonra spreyi dik bir konuma getirin.
  5. Sprey bu konumdayken üzerindeki düğmeye basarak içindeki kimyasal bileşenlerin lastiğe aktarılmasını sağlayın. Bu işlemi yaparken lastik supabının yerde olmadığına dikkat etmeli; mümkünse supabı saat 12 yönüne getirmelisiniz.
  6. Sprey hortumunu lastik supabından çıkardıktan sonra arabayı 5-10 dakika boyunca yavaş hızlarda sürerek lastik içindeki kimyasalların eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
  7. Lastiğiniz araba ilerleyecek kadar şiştikten sonra en yakın benzin istasyonuna giderek ideal lastik basıncını ayarlayın.
  8. Eğer lastiğinizin patlamasına neden olan cisim hala lastik üzerindeyse bunu çıkarmamanız gerekiyor. Lastik kitinin içindeki madde patlamaya neden olan cismin bulunduğu bölgeyi kapatarak daha fazla hava çıkışını engelliyor.

Lastik tamir kiti veya lastik şişirme spreyi olarak bilinen bu onarım malzemesini motosiklet, bisiklet, binek araba, hafif ticari araç ve karavanlarda kullanabilirsiniz. Sadece acil durumlar için kullanılan lastik tamir kiti jantların neden olduğu büyük çatlakları ve eğrilikleri onarmıyor. Kullandıktan sonra en yakın servis istasyonuna ulaşmanızı sağlayan bu onarım kitini lastiklerinize sıktıktan sonra aracınızı yüksek hızlarda sürmekten kaçınmanız gerekiyor.

Lastik tamir kitinin avantajları nelerdir?

Patlamış tekerlekleri sökmeden şişirmek ve onarmak için tasarlanan lastik tamir kitleri aracınızda taşıyabileceğiniz en önemli acil durum ekipmanlarının başında geliyor. Yerden tasarruf sağlayan bu küçük kit, aynı zamanda hızlı ve kolay bir onarım imkanı sunuyor. Bu sayede yol üzerinde uzun süre durmanın sebep olacağı potansiyel tehlikeler de önlenmiş oluyor. Yedek lastik taşımak arabanın yükünü artırdığı için lastik tamir kiti kullanarak yakıt tasarrufu da sağlamak mümkün. Lastiğe zarar vermeyen tamir kitleri sayesinde lastikleri 20 psi’ye kadar şişirebilirsiniz.

2 yorum

  1. Toyota orijinal tamir kitini satın alabileceğimiz bi yer mevcut mu ?

    1. Dilerseniz, Toyota İletişim Merkezi’ne 0212 354 0 354 numarası üzerinden ulaşabilir ve konuyu müşteri temsilcilerimizle paylaşabilirsiniz. İlgili ekiplerimiz sizlere yardımcı olacaktır. İyi günler dileriz.

YORUM YAZ