Büyük Etkiye Sahip Küçük Dahi – Toyota Yaris 10 Milyon Küresel Satış Dönüm Noktasına Ulaştı

861 Gösterim

Toyota’nın en güçlü modellerinden biri olan Yaris, üretiminin 25. yılında küresel satışlarda dönüm noktasına ulaşarak 10 Milyonun üzerinde üretilen Toyota modellerinden bir tanesi oldu.

Mevcutta dördüncü nesil olarak üretimine devam eden Yaris, B segmenti otomobiller arasında sunduğu güvenlik, fonksiyonellik ve hibrit teknolojisiyle standartları belirlemeye devam ediyor.

Toyota’nın Avrupa’da sürekli olarak en çok satan modellerinden biri olarak, inovasyon için sınıfında lider bir ölçüt ve kompakt segmente yeni teknolojiler ve konseptler getirmede öncü olmuştur. Modern hayatın talepleri için şık ve mobilite misyonunun bir parçası olan Yaris, güvenlik, verimlilik ve performansta daima segmentinin öncüsü olmuştur.

  • Toyota’nın trend belirleyen Yaris’i, üretiminin 25. yılında küresel satışlarda dönüm noktasına ulaştı.
  • Yaris, 10 milyonu aşan küresel satışla Corolla, Camry, RAV4, Hilux ve Land Cruiser‘a katıldı.
  • Dört nesil Yaris, B segmenti otomobiller için yeni güvenlik ve teknoloji standartları belirliyor.

Çok sayıda ödüllü ve her zaman popüler olan Yaris, 10 milyon üzerinde satışa ulaşarak ve Corolla, Camry, RAV4, Hilux ve Land Cruiser dahil olmak üzere uzun süredir satışta olan ve çok satan modellerin saflarına katıldı.

 

Yaris, neredeyse çeyrek asırdır Toyota’nın Avrupa’da sürekli olarak en çok satan modellerinden biri oldu.  Bulunduğu sınıfa inovasyonu lider bir ölçüt ve yeni teknolojiler ile konseptler geliştirilmesinde her zaman öncü olmuştur.

Modern hayatın talepleri için şık, pratik ve mobilite sağlama misyonunun bir parçası olarak Yaris, güvenlik, verimlilik ve performansta kıskanılacak bir geçmişine sahiptir. Bununla brilikte her zaman müşteriler için kompakt segmentte kalıcı bir cazibe modeli olmuştur.

Yaris, dünyanın dört bir yanındaki üretim tesisleriyle gerçek bir küresel Toyota modelidir. İlk Yaris üretimi Ocak 1999’da Japonya’nın Aichi kentindeki Takaoka Fabrikasında başladı. Yaris, bugün 10 ülkede üretim üssüne sahip: Japonya, Brezilya, Çin, Tayvan, Endonezya, Malezya, Pakistan, Tayland, Fransa ve Çek Cumhuriyetinde üretilmektedir.

İlk nesil Yaris, 2000 yılında “Yılın Otomobili” unvanını kazandı ve bu ödülü kazanan ilk Toyota modeli oldu. Aynı yıl Yaris’in Japonya’daki adı olan Toyota Vitz’e verilen “Yılın Japon Otomobili” ödülünü kazandı. Yaris’in sonraki her nesli, “Yılın Otomobili” için kısa listeye alındı ve 2021’de mevcut nesille ikinci kez “Yılın Otomobili” unvanını kazandı.

Mevcut nesil Yaris, 2020’de büyük beğeni toplayan GR Yaris versiyonu ile saf performans spor otomobilini, 2021’de yüksek sürüşlü şehir içi crossover SUV Yaris Cross‘u dahil ederek hızla büyüyen Yaris ailesi, müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebileceğini kanıtladı.