Araç Üstüne Bisiklet Tutucu Nasıl Yerleştirilir?

3.505 Gösterim

Hareket özgürlüğü kimileri için araç kullanmak kimileri için de bisiklet kullanmaktan geçiyor. Ancak maceracı ruhunu dizginleyemeyenler için her ikisinin de güçlerini birleştirdiği bir seçenekten bahsetmek mümkün. Bisiklet taşıma aparatı sayesinde hem arabanızın gücünden hem de iki tekerin sportif deneyimini dilediğiniz yere taşıma özgürlüğünden yararlanabilirsiniz.

Arabada Bisiklet Nasıl Taşınır?

İster SUV ister sedan bir arabaya sahip olun bisikletinizi kolayca ve güvenle taşıyabileceğiniz farklı seçeneklere sahipsiniz.

  • Araç Tavanında Bisiklet Taşımak

Bisikletleri doğrudan tavan çıtasına bağlayarak veya portbagaj varsa içine yerleştirerek güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Bu geleneksel bisiklet taşıma yöntemi aracın üstündeki boş alanın en efektif kullanım şekillerinden birini temsil ediyor. Bazı tasarımlarda ön tekerleğin çıkarılmasını gerektirse de geniş tavan ölçüsüne sahip araçlarda bu şekilde dört adede kadar bisiklet taşımak mümkün.

Bisikletleri araç üstünde taşımak ergonomik açıdan önemli avantajlar sunsa da bazı olumsuz taraflara da sahip. Örneğin alçak tavanlı otopark veya köprü girişlerinde kazadan kaçınmak için ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Bununla birlikte konumundan dolayı aracın aerodinamiğini etkilediği için yakıt tüketimini de bir miktar artırabilir. Sonuç olarak bisikletinizi hızlı bir şekilde takıp çıkarma ihtiyacı hissediyorsanız araç üstünde bisiklet taşımak size uygun olmayabilir.

  • Araç Arkasında Bisiklet Taşımak

Bisikletin bagaj kapağına sabitlenerek taşındığı bu popüler yöntemde araç arkası bisiklet taşıyıcı aparatlardan yararlanabilirsiniz. Pratik şekilde indirip yüklemeye izin veren bu bisiklet tutucu aparat sayesinde yakıt tüketimi üzerinde daha az etkili ve uygun maliyetli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Diğer bisiklet taşıma metodunda olduğu gibi araç arkası bisiklet taşıma yönteminde de dezavantajlardan söz etmek mümkün. Bazı modeller aracın bagaj yapısına göre sürücünün geri görüş kabiliyetini engelleyebiliyor. Aynı şekilde diğer sürücüler tarafından stop lambası, sinyal lambaları veya plakanın fark edilmesini de zorlaştırabilir. Bisiklet taşıyıcı montajı doğru yapılmadığında araç boyasının zarar görebileceğini de belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte, hırsızlığı önlemek için ekstra bir kilit mekanizmasına ihtiyacınız olabilir.

Bisiklet Taşıma Aparatı Nasıl Takılır?

Araba için bisiklet taşıma aparatı kullanmayı düşünüyorsanız nasıl monte edildiğini öğrenmek seçimlerinizde yol gösterici olabilir.

  1. Bisiklet tutucu aparatı açarak kuruluma hazırlanın.

Genellikle kavisli bir tasarıma sahip olan aparatlar, marka ve modele göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu sebeple kılavuzdaki talimatları inceleyerek işe başlayabilirsiniz. Hatchback bir araca sahipseniz bisiklet taşıyıcısını arka camın üzerine kurmamaya dikkat etmelisiniz. Bombeli hatchback arabalarda aparatı tampona yakın bir noktaya konumlandırmak iyi bir fikir olabilir.

  1. Aparatı doğru şekilde konumlandırın.

Bisiklet taşıyıcısı ile gelen kayışlar ve tutucu aparatın şekli kafa karıştırıcı olsa da hepsinin bir amaca hizmet ettiğini bilmelisiniz. Aparatı sedan bir aracın bagajına sabitlerken uzun kolların yere paralel ve üstte kalacak şekilde konumlandığından emin olun.

  1. Aparat kayışlarını bagaj kapağına sabitleyin.

Araç bisiklet tutucu aparatını araca sabitlemek için kayışları doğru noktalara tutturduğunuzdan emin olmalısınız. Bagaj kapağı ile arka camın birleştiği noktaya düşen kayış klipslerini bagaj kapağının bitimine takabilirsiniz.

Aynı şekilde yan kayış klipslerini de bagaj kapağının tamponla ve stop lambalarıyla birleştiği noktalara tutturmanız gerekiyor. Son olarak gevşek duran kayışları üzerindeki ayarlama kızağıyla gerdirerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. Satın aldığınız bisiklet aparatı yan kayışlara sahip değilse viraj veya dönel kavşaklarda dikkatli olmanızda yarar var.

Bisikletinizi Toyota’nızla güvenle taşıyın

Bisiklet tutucu aksesuarların çoğu standart tasarıma sahip şekilde üretiliyor. Bu da uygun kurulumun önüne geçerek güvenlik risklerini ve araç boyası deformasyonları beraberinde getiriyor.

Toyota’nız için özel tasarlanan bisiklet taşıyıcılarını Yaris, C-HR ve Corolla gibi farklı modellerde güvenle kullanabilirsiniz. Aynı anda iki bisiklet taşınmasına olanak tanıyan ve çeki demirine bağlanarak kullanılan bu aparatların SUV modellerde kullanılan tavanda taşıma seçenekleri de mevcut.

YORUM YAZ