En İyi 7 Araba Yarışı Oyunu

720 Gösterim

1970’lerde ortaya çıkan araba yarışı oyunları günümüzde gerçekliğin sınırlarını zorlayarak oyunculara farklı hisler yaşatıyor. Oyunculara farklı senaryolar içinde araba kullanmanın hazzını adrenalinle birleştirme fırsatı sunan araba yarışı oyunları her yaştan insana hitap ediyor. İşte farklı senaryolara ve oyun dinamiklerine sahip en iyi araba yarışı oyunları:

Forza Horizon 4

Playground Games tarafından geliştirilen Forza Horizon 4, simülasyon ve arcade’in ortasında kalan bir deneyim sunarak hipergerçekliğin yerini alıyor. İngiltere’nin güzel bir açık dünya versiyonunda yer alan Horizon 4, 400’den fazla otomobil ve yüzlerce yarış aktivitesinden oluşan harika bir içeriğe sahip. Ana çevrimiçi modda, her sunucu 72 oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Oyunda ayrıca donmuş yüzeyler ve şiddetli fırtınalar gibi dinamik bir hava sistemi yer alıyor.

Blur

Blur ile nihai yarış deneyimine katılarak tüm aksiyonları yakalamak mümkün. Blur, bitiş çizgisine ulaşmaya çalışan basit yarış mantığından ziyade zenginleştirilmiş bir oyun içi kurgusu sunuyor. Savunma kalkanları, nitro hız artışları, yıkım yaratan kara mayınları ve rakip otomobilleri saf dışı bırakan özel yetenekler onu diğerlerinden ayıran sıra dışı özelliklerin başında geliyor. Dörde bölünebilen oyun ekranı sayesinde aynı anda birden fazla kişi yarışabiliyor. Bu da solo zorlukların heyecanının yanı sıra iş birliğinden yararlanan sinematik bir gerçeklik deneyimi sunuyor.

DiRT 4

Her sahnede ve görselde off-road tutkunlarına farklı hazlar yaşatan DiRT 4, oyuncuları korkusuz olmaları konusunda cesaretlendiriyor. Heyecan ve tutku duygularını en üst seviyede tutan bu yarış oyunu çok çeşitli otomobil ve pist seçeneklerine sahip. Selefinin aksine son derece kullanıcı dostu olan DiRT 4, kolay ve zor skalasında her oyuncuya hitap eden bir keyif sunuyor. Oyundaki birçok rota İspanya, Avustralya, Michigan, Galler ve İsveç’teki gerçek lokasyonlara dayanıyor. Codemasters tarafından geliştirilen bu ralli oyununda 50’den fazla off-road aracını kullanmak mümkün.

Need for Speed Most Wanted

Need for Speed serisinin bu efsanevi oyununda oyuncular yeteneklerini polislerden kaçarak gösteriyor. Oyun içindeki araç geliştirmelerinin kara listenin zirvesine çıkmak ve sokak yarışçıları arasında saygınlık kazanmak için yapıldığı Most Wanted’ta sinematik grafikler inanılmaz bir gerçeklik sunuyor. Criterion tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından dağıtılan oyun, araba yarışları arasında yakın zaman nostaljisi yaşamak isteyenler için bire bir.

Project Cars 2

Araba yarışı oyunları arasında farklı bir yere konumlanan Project Cars 2’de oyuncuları gerçek arabalar bekliyor. Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen oyun, 2017 yılında piyasaya sürüldüğünden beri popülaritesini koruyor. Bir önceki oyuna göre daha gelişmiş araç seçeneklerine sahip olan Project Cars 2’de daha az yönlü bir kariyer modu bulunuyor. Ancak özellikle hava durumları simülasyonlarındaki gerçeğe yakın grafikler sürüş keyfi yüksek bir oyun deneyimi vadediyor.

Assetto Corsa

2013’ün başlarında İtalyan bir geliştirici tarafından tasarlanan Assetto Corsa özgünlüğü ve fiziksel simülasyonları sayesinde kısa süre içinde şöhrete kavuştu. 20’den fazla parkur ve 100’den fazla yüksek performanslı araç seçeneğiyle popülaritesini katlayan Assetto Corsa, saf gerçekçiliğe ve hassas doğruluğa odaklanıyor. Çok sayıda prestijli otomobil markasının gerçek modellerini kullanma fırsatı sunuyor. Oyun içinde oyuncuların yarış deneyimlerini derinleştirmesine yardımcı olan farklı seçenekler de mevcut.

Need for Speed Heat

Need for Speed efsanesi Heat oyunuyla geri dönüyor. 2019 yılında piyasaya sürülen serinin bu versiyonunda kariyer modu, yasadışı sokak yarışları ve polis kovalamacası gibi tanıdık senaryolar yer alıyor. 4K ve HDR görüntü kaliteleriyle gelen oyun, 80’lerin stil renk paletlerini kullanarak oyun zevki yüksek bir deneyim sunuyor. Need for Speed Heat’te meşhur klasik arabalar ve modern otomobiller başta olmak üzere 120’den fazla araba seçeneği bulunuyor. Serinin diğer oyunları gibi bunda da hayal gücüne bağlı olarak otomobillerde istenilen modifiye uygulamaları yapılabiliyor.

 

YORUM YAZ