Sporcularımız Özel Olimpiyatlara Hazır!

801 Gösterim

Toyota Türkiye’nin ana sponsorluğunda olan Özel Olimpiyatlar Türkiye Takımı, 17 Haziran tarihinde Berlin’de başlamış olan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları için yola çıktı. Olimpiyatlar 17-25 Haziran tarihleri boyunca devam edecek. Berlin yolculuğu başlamadan son antrenmanlarını gerçekleştiren sporcuların da katıldığı bir toplantı yapıldı.

Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları, dünyanın en büyük uluslararası zihinsel engelli sporcular etkinliğidir. 4 senede bir düzenlenir ve bu sene 16.sı düzenlenecektir. “Mobilsen Özgürsün” mottosu ve “İmkansız Yok” sloganı ile herkesin özgür biçimde hareket ettiği bir dünya oluşturmayı hedefleyen Toyota, Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin ana sponsoru olarak dikkat çekiyor.

Toplantıya Çok Sayıda Önemli İsim Katıldı

toyota ozel olimpiyatlar 1

 

Gerçekleştirilen toplantıya Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı, TÖSSED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Oyguç ve Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Murat Ağca da katılım gösterdi.

Olimpiyatlarda Türkiye’den Kaç Sporcu Yer Alacak?

toyota ozel olimpiyatlar 6

 

Tam 190 farklı ülkeden 7 binin üzerinde sporcunun yer alacağı oyunlarda ülkemiz 3×3 karma basketbol, atletizm, yüzme ve bocce spor dalında 7 erkek, 4 kadın özel sporcu ile kendini gösterecek. Türkiye takımı, oyunlarda 11. kez mücadele edecek.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt: “Olimpiyat ruhu dediğimiz şeye baktığımızda kazanmaktan daha önde gelen unsur her daim katılmak ve tamamlamaktır.”

Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin ana sponsoru Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, toplantıda markanın uzun süredir global bazda olimpiyat sponsorluğunu devam ettirdiğini ifade ederek “Toyota Türkiye özel olimpiyatların ana sponsoru olarak destek vermeye de devam ediyoruz. Toyota, olimpiyat ruhu ile paralel bir felsefeyi temel anlayış olarak benimsiyor. Toyota’nın hem ürün geliştirmesinde hem de hizmet anlayışında bu ruh yatıyor. Olimpiyat ruhu dediğimiz şeye baktığımızda kazanmaktan daha önde gelen unsur her daim katılmak ve tamamlamaktır. İşte tam da burada Toyota’nın disiplini ile bu olguyu çok benzetiyoruz. Olimpiyat ruhu ile markamızın duruşu çok örtüşüyor.” Cümlelerini de sözlerine ekledi.

Bozkurt, Özel Olimpiyatlar Türkiye ile iş birliği yaparak farkındalık yaratmak istediklerini de belirtti. Türkiye’ye bakıldığında bazı açılardan dezavantajlı durumda bulunan çocukları ve gençleri spora yönlendirmenin en önemli konulardan bir tanesi olduğunu ifade ederken, onların hareket halinde hayata dahil olmasının Toyota felsefesi ile uyuştuğunu da söyledi. Hatta bu yüzden bu konuda ilk kısımdan beri iş birliği içerisinde çalışıldığını ve bununla gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Toyota, Herkesin Özgürce Hareket Ettiği Bir Dünya Yaratmayı Amaçlıyor

toyota ozel olimpiyatlar 7

 

Toyota bundan 3 sene önce, 2020 senesinde aldığı bir kararla sadece bir otomobil markası değil, bir mobilite şirketine dönüşme sürecinin başlangıcını yapmıştı. Burada asıl amaç ise herkesi özgür kılmaktı. Çünkü hareket daima özgürlüktür. Toyota bu şekilde yeni bir çağın başlangıcını yapmış oldu. Herkes için eşitlik anlayışı ile hareket etmeye devam etti.

TÖSSED Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı: “Dünya Yaz Oyunları için Çok Heyecanlıyız!”

toyota ozel olimpiyatlar 2

 

TÖSSED Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı, Dünya Yaz Oyunları için çok titiz çalıştıklarını ve mücadeleye hazır olduklarını ifade etti. Aynı zamanda sporun birleştirici gücünün her zaman özel eğitim gereksinimi bulunan bireylerle diğer bireyleri bir araya getirdiğini de sözlerine ekledi. Türlü spor dallarında düzenli etkinlikler yaptıklarını da söyledi.

TÖSSED Ülke Direktörü Murat Ağca: Türkiye’nin Berlin’den Madalya ile Döneceğine İnanıyorum!”

TÖSSED Ülke Direktörü Murat Ağca, Berlin Dünya Yaz Oyunları’nda hedefin daima ileriye gitmek olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin Berlin’den ülkemize madalya ile döneceğine inanıyorum.” cümlesini sözlerine ekledi.