Lokal Boya Nedir?

3.171 Gösterim

Günlük hayatta araçlar birçok farklı şekilde hasar alabilir. Bunlardan kimisi çok ciddi müdahaleler gerektirirken kimisi noktasal dokunuşlarla giderilebilir. Özellikle kalabalık şehirlerde sokak kenarına park edilen yerlerde ya da sıkışık otoparklarda bir aracın diğerine dokunması sonucu oluşan boya dökülmeleri oldukça sık görülür. Bu durum herhangi bir aracın yanından geçerken fark etmeden aracın çizilmesine sebep olması ile de görülebilir. Böyle bir durumda aracı boyatma ihtiyacı duyulabilir. Bu noktada lokal boya çeşitlerinden yardım alınabilir. 

Araçlarda Lokal Boya Nedir?

Lokal boya, yalnızca boyaya ihtiyaç duyulan alanın boyanmasına verilen isimdir. Birçok noktada karşınıza çıkabilir. Bu işlemde araç kasasının hasar alan, herhangi bir sebepten rengi ya da yapısı bozulan kısmı boyanır. 

Lokal Boya Nasıl Yapılır?

Eğer hasar alan kısım lokal boya müdahalesi ile düzeltilebiliyorsa yapılacaklar oldukça basittir. Bu noktada araca yetkili servisi tarafından gerekli prosedürler uygulanarak lokal boya işlemi yapılır. Lokal boya işlemine yetkin ve eğitimli personeller tarafından karar verilmesi oldukça önemlidir. Tecrübesiz ve bilgisiz kişiler tarafından yapılan boya araçta hasar oluşmasına yol açabilir. Bu durumda hem görüntü anlamında sorun oluşur hem de aracın değeri düşebilir. Bu nedenle yaşanan herhangi bir sorun sebebiyle lokal boya ihtiyacı oluştuysa en yakın yetkili servise başvurulması önerilir. Yetkili servisteki uzmanlar aracı inceleyecek ve ardından gerekli adımları izleyerek lokal boya uygulamasını tamamlayacaktır. 

Lokal Boya Nasıl Anlaşılır?

Araçların üzerindeki boya cinsini ve kalınlığını ölçen çeşitli cihazlar vardır. Bu cihazlar lokal boya tespitinde kullanılabilir. Lokal boya çoğu zaman gözle hemen anlaşılamaz. Kesin bilgi için mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerekir. Bu aşamada araç yetkili servis elemanlarına başvurulabilir. Burada da Boya kalınlığını ölçen makineler lokal boya tespitinde işlemi yapan yetkili personele destek olabilir.

Lokal Boya Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Lokal Boya Aracın Değerini Düşürür mü?

Minik bir uygulama alanına yapılan lokal boya aslında aracın değerini çok fazla düşürmez. Ama neticede aracı satın alacak kişinin bu noktada daha önce bir hasar olduğunu bilmesi fiyat anlamında olumsuz etki yaratabilir. Bu tamamen hasarın ve lokal boyalı kısmın boyutuna bağlıdır. 

İkinci El Araçlarda Lokal Boyanın Önemi Nedir?

Lokal boya bazen araç değerini düşürebilir. Bu nedenle ikinci el satışlarda fiyatın biraz aşağıya çekilmesi gerekebilir. Ama çok küçük hasarlar büyük etki yaratmaz. Yine de aracı satın alacak kişinin araç kasasında hasar ya da lokal boya olup olmadığını bilmesi etik anlamında oldukça önemlidir.

YORUM YAZ